Nagyvilág

2016.11.29. 10:42

6 világhírű filmkarakter, amelyet valóságos személy ihletett

Gondolta volna, hogy Amerikában él egy orvos, aki olyan, mint Dr. House? De James Bond sem egy kitalált hős.

Gondolta volna, hogy Amerikában él egy orvos, aki olyan, mint Dr. House? De James Bond sem egy kitalált hős.

Dr. House - Dr. Thomas Bolte

A Dr. House-t alakító Hugh Laurie-hoz hasonlóan Dr. Thomas Bolte is képes olyan rejtélyes betegséget meggyógyítani, amit senki más nem tud. Az alkotók fantáziáját ez a doktor ihlette meg a maga különc viselkedésével. A New York-i orvos görkorcsolyával jár dolgozni: ha sürgős esetről van szó, ezt kapja a lábára.

Dorian Gray - John Gray

Az angol költő, John Gray, aki a 19. század végén Oscar Wilde-dal is találkozott, akár Dorian Gray is lehetne. Az intelligens, jóképű és bohém költő inspirálta Dorian Gray karakterét, ugyanakkor John Gray 30 év múltán maga mögött hagyta ezt az életmódot, és katolikus papnak állt.

Sherlock Holmes - Prof. Joseph Bell

A Conan Doyle képzeletében megszülető Sherlock Holmes alakja az Edinburgh Egyetem orvosi karának professzora, Joseph Bell életén alapszik. A tudós sok tulajdonsága hasonlít a híres detektívére. Az intelligens orvos gyakran nyomozott a betegségek után, Doyle pedig maga mondta el az orvosnak, hogy inspirálta.

James Bond - Sidney Reilly

Rengeteg vita van arról, hogy igazából ki inspirálta James Bond alakját, hiszen számos embernek tulajdonítják. Viszont nagyon sokat úgy vélik, hogy a világhírű szereplő élete leginkább az Oroszországból származó brit kém, Sidney Reilly életéhez hasonlít. Sidney olyan ember, akinek nem volt lehetősége sokat tanulni formális keretek között, de érdekelte a politika, remekül tudta manipulálni az embereket és nem mellesleg, híres nőcsábász volt és minden problémára talált megoldást.

Róbert Gida - Christopher Robin Milne

Christopher Robin Milne a Micimackó szerzőjének, Alen Alexander Milne-nek a fia. A gyermeknek nem volt túl jó kapcsolata a szüleivel, az édesanyja magával foglalkozott, az édesapja pedig a könyvek írásával, a gyerek ezért nagyon sok időt töltött a dadusával. A kedvenc játéka egy maci volt, amit az egyéves születésnapjára kapott. Később Christopher így fogalmazott: "Két dolog beárnyékolja az életemet ami elől menekülnöm kellene: az apám hírneve és Róbert Gida."

"A Wall Street farkasa" - Jordan Belfort

A fotó bal oldalán Jordan Belfort bróker, a másik oldalon pedig az őt megszemélyesítő Leonardo DiCaprio. Az életben a bróker járt fent és lent is. Először luxusban élt, majd két évvel később csalt a tőzsdén és emiatt börtönbe került. Szabadulása után Belfort két könyvet is írt az életéről, és előadásokat is tartott.


Az idő nagyon gyorsan telik, egy nap pedig elfelejtjük, hogy kedvenc sztárjaink hogyan is festettek ki fiatal korukban. A következő hírességek és fiaik viszont kiköpött másai egymásnak. Megmutatjuk, hogyan is festenének, ha közel azonos korúak lennének.

 

A világon két dolgot nem lehet visszahozni: az időt és a fiatalságot. Mindannyian szeretünk nosztalgiázni a múltban. Ez alkalommal viszont azt mutatjuk meg, hogyan változtak kedvenc sztárjaink.

 

Tudja, milyen érzés, amikor a szupermarketben vagy a fűszeresnél odajönnek magához, hogy ön véletlenül nem-e az a híres színész, aki abban a világhírű a filmben szerepelt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!