Nagyvilág

2016.09.12. 16:38

A 12 éves gyerek elvitte az autót és 160 kilométert vezetett a nagyszülőkig

A német kisfiú nem egyedül indult útnak, a 13 éves barátja is vele tartott. 

A német kisfiú nem egyedül indult útnak, a 13 éves barátja is vele tartott. Mindannyian tudjuk, hogy milyen érzés, amikor hiányoznak a nagyszülők. Így érezhetett az a 12 éves kisfiú is Németországban, aki még a törvényt is megszegte, hogy láthassa mamáját és papáját. A gyerek csütörtök éjjel elkötötte a családi autót és több mint 160 kilométert vezetett a nagyszülők házáig, méghozzá úgy, hogy nem okozott balesetet. Az útra nem egyedül indult, az egyik barátja kísérte el. A Limbach-Frohnauban élő szülők rögtön értesítették a rendőrséget, amikor észrevették, hogy gyerekük meglépett a 13 éves barátjával együtt.



A gyermek szólt a nagyszülőknek, hogy meglátogatja őket, de mivel nem tudott tovább várni elindult hozzájuk, méghozzá az autópályát érintve. - Szerencsére nem történt semmi baj, ami nagyon valószínűtlen, ha egy gyerek feljut az autópályára, nemhogy ennyi kilométert vezet is azon, egyedül - fogalmazott a helyi rendőrség szóvivője. A fiú egyébként mindenféle következmény nélkül megússza az ügyet, mivel még nincs 14 éves, ezért nem büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!