Nagyvilág

2016.07.18. 11:34

Szívszorító fotók egy csoport anorexiás lányról

Lengyelországban található egy kis falu, ahol a tinédzserek közösen küzdenek az étkezési zavarok ellen. 

Lengyelországban található egy kis falu, ahol a tinédzserek közösen küzdenek az étkezési zavarok ellen. Az étkezési zavar a harmadik leggyakoribb betegség a tinédzserek között. Világszerte öt tini közül egy étkezési zavarokkal, anorexiával vagy bulímiával küzd, amely szívelégtelenséghez, a szervek működési zavarához és akár halálhoz is vezethetnek.

A világ tele van tökéletesre photoshopolt modellekkel, teljesen hétköznapi dolog a plasztikai sebészet a tiniknek pedig egyre nehezebb elfogadniuk a testüket. Az elfogadás még nehezebb azoknak, akik úgy gondolják magukról, hogy kövérek és a soványság mindennél fontosabb. Az étkezési zavar viszont nem csupán a sovány létről szól, mint ahogyan többen gondolhatják.

Lengyelország déli részén található egy kis falu, Malawa, ahol fiatal fiúk és lányok együtt küzdenek az étkezési zavarok ellen. A kezelés ideje alatt egy kis sárga házban élnek, majd a kezelés végét követően visszatérnek a világba, és igyekeznek normális életet élni.

Agata és Wiktoria gitározik, mialatt Ania énekel.

Ania két másik lánnyal osztja meg a szobáját. "Nincs ötletem, hogy miért photoshoppolják a modelleket a magazinokban és a Hollywoodból érkező emberek gyakran miért plasztikáztatják a testüket."

Karolina feje az asztalon, a többiek keresztrejtvényt fejtenek.

Agata két éve szenved az anorexiától.

Kaia, Karolina, Ania, Karolina, Agata és Nikola az udvaron. A terápia és az evések közötti szünet gyakran a pléden ülve telik.

Karolina a mackójával ül vacsora előtt. A mobilját heti két órára használhatja, hiányzik neki a barátja és a szülei.

Reggeli után a füvön. Agata rengeteget könyvet olvas, de aggódik önmaga miatt, próbál kitűzni magának valamilyen életcélt. Fotós szeretne lenni, és egyszer el akar menni egy Adele-koncertre.

Kaia és Natalia az utolsó házban töltött napon ölelik egymást. Kaia ideges, hogy el kell hagynia Malawát és aggódik, hogy mi lesz vele a terápia nélkül.

Este 10-kor lámpaoltás, Karolina a macijával alszik.

Karolina (balra) és Kaia hamar barátok lettek.

Kaia és Karolina közösen olvassák este a magazint.

A reggeli az egyetlen étkezés, ahol a lányok választhatnak, hogy mit akarnak enni.

Ania a naplójába ír, minden rokona hiányzik neki.

Kaiának egy belső hang mondta, hogy csúnya lesz, ha eszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!