Nagyvilág

2016.07.21. 10:29

Szerezzen be egy tyúkot, ha nem akarja, hogy megcsípjék a szúnyogok

A tudósok felfedezték, hogy a vérszívók nem bírják a csirkék szagát. 

A tudósok felfedezték, hogy a vérszívók nem bírják a csirkék szagát. Nem tűnik túl gyakorlatias megoldásnak, de kevesebb szúnyogcsípés éri, ha egy tyúkot tart maga mellett. A tudósok felfedezték, hogy a szúnyogok kerülik egyes állatok szagát, mint például a csirkéét, ezért hisznek abban, hogy az állat segítségével megelőzhető a csípés. Viszont a baromfi jelmez nem riasztja el azokat.



Rickard Ignell, a svéd Agrártudományi Egyetem professzora úgy fogalmazott, meglepte őket, amikor felfedezték, hogy a szúnyogokat taszítja a tyúkok szaga. A tudósok Etiópiában végeztek egy kísérletet, ahol azt vizsgálták, hogy a maláriát is terjesztő szúnyogok az állati és emberi vérek közül melyiket választják. A rovarok a szabadban és zárt térben is elsősorban a kecskék, ökrök és birkák vérét szívták, ugyanakkor mindkét esetben elkerülték a csirkéket. A kísérletek azt is kimutatták, hogy a szúnyogok elkerülték az olyan csapdákat, amelyekhez tyúktollat használtak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!