Nagyvilág

2016.07.19. 10:39

Ittasan akart átvezetni egy utasszállítót két pilóta Skóciából Kanadába

Skócia, Kanada - A személyzet tagjainak gyanússá vált a pilóták viselkedése. 

Skócia, Kanada - A személyzet tagjainak gyanússá vált a pilóták viselkedése. Letartóztattak két pilótát, akik a gyanú szerint ittas állapotban akartak átvezetni egy repülőgépet Skóciából Kanadába. Az Air Transat A310-es járatán 250 utas tartózkodott, akik Glasgowból Torontóba szerettek volna eljutni hétfőn délután. A 37 és 39 éves férfiakat azután tartóztatták le, hogy a délután egy órai felszállást megelőzően alkoholt fogyasztottak, a pilóták viselkedése a személyzet tagjainak vált gyanússá.

A skót rendőrség megerősítette az információt, a kanadai légitársaság pedig arról tájékoztatott, hogy az utazást átütemezték, az utasokat pedig ez időre hotelekben szállásolták el. Utóbbi szóvivője úgy fogalmazott, amíg le nem zárul a nyomozás, addig nem adnak ki több információt, de hangsúlyozták, hogy mindent megtesznek az utasok biztonságának érdekében és remélik, hogy ennek ellenére továbbra is őket választják utazásaikhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!