Nagyvilág

2016.06.23. 11:21

Sokkoló: szuperritka agyevő amőba végzett a fiatal lánnyal

Az amőba akkor támadta meg a fiatalt, amikor egy vízi túrán felborultak a csónakkal.

Az amőba akkor támadta meg a fiatalt, amikor egy vízi túrán felborultak a csónakkal.Egy 18 éves, Ohioból származó lány egy egyházi túrán vett részt az észak-karolinai Charlotteben, de egy szörnyű betegség elvette az életét. A tinit ugyanis egy ritka, de végzetes kór támadta meg. Az eddigi vizsgálatok szerint egy agyevő amőba követelte a fiatal életét, ugyanis a gerincvelő-folyadékban kimutatták az élősködő jelenlétét. A tinédzsert akkor támadhatta meg az amőba, amikor egy vízi túra alkalmával többekkel felborult a csónakjukkal.

A  National Whitewater Center vízipark igazgatósága az esetre reagálva elmondta, hogy a vizet minden nap ultraibolya-sugarakkal és klórral fertőtlenítik, amely elegendőnek kell legyen ahhoz, hogy a vízben termelődő amőbák 99,9 százalékát elpusztítsák, ugyanakkor mióta tudást szereztek a betegségről, óvatosságból még több klórral fertőtlenítik a vizet. Az állami és megyei egészségügyi dolgozók mintát vettek a vízből és vizsgálják a tragédia pontos körülményeit.

(CNN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!