Nagyvilág

2016.05.24. 13:29

Videó: Halálos ágyánál búcsúzott el lovaitól egy veterán

A férfi a háborús sérülése ellenére szenvedélyesen szerette a lovakat. 

A férfi a háborús sérülése ellenére szenvedélyesen szerette a lovakat. A vietnami veterán, Roberto Gonzales megsérült a háborúban, eltalálta egy lövedék, ami miatt lebénult. Ennek ellenére a lovak jelentették számára az életet és azon kevés lovasoktatók közé tartozott Texasban, akik mozgássérülten végezték munkájukat.

A férfi több mint harminc évet töltött a lovak között, a háborús sérülése viszont újabb gondokat okozott, leálltak a veséi és a májával is gondok adódtak. Kórházba került, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, ezért el kellett búcsúznia legkedvesebb barátaitól, vagyis a lovaitól, Ringótól és Sugartól.



Gonzalest a kórház udvarára tolták az ápolók, majd az ágyához vezették a lovakat. - Amikor a lovak odaértek hozzá, kinyitotta a szemeit, a ló pedig megpuszilta az arcát - emlékezett vissza a feleség, Rosario Gonzales. A veterán május 21-én búcsúzott el a családjától és a lovaitól, 46 évvel ezelőtt pedig ugyanazon a napon érte a lövés Vietnamban.

(CNN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!