Nagyvilág

2016.05.11. 13:48

Hazaküldtek egy nőt a munkahelyéről, mert nem viselt magassarkú cipőt

A brit nőt választás elé állították, hogy vagy vásárol egy magassarkú cipőt, vagy hazamegy.

A brit nőt választás elé állították, hogy vagy vásárol egy magassarkú cipőt, vagy hazamegy.  Mindenki tudja, hogy a magassarkú cipő nem a legkényelmesebb lábbeli, de hogy valakit hazaküldjenek a munkahelyéről, amiért nem abban ment dolgozni? Elképzelhetetlennek tűnik. A 27 éves Nicola Thorpot viszont pontosan ezért küldték haza. A londoni PwC-nél recepciós munkakörben dolgozó alkalmazott ugyanis lapos talpú cipőben állt be dolgozni. Most azért kampányol, hogy a nőket engedjék lapos talpú, kényelmes cipőben dolgozni.

Ahogy petíciójában írja, az Egyesült Királyságban még mindig vannak olyan vállalatok, amelyek arra kötelezik a női alkalmazottakat, hogy magassarkú cipőben dolgozzanak, még akkor is, ha nem akarnak, ezért kezdeményezi, hogy változtassanak az öltözködési szabályokon. Megjegyzi, hogy ez a fajta szabályozás nem csupán elavult, de szexista is.

- Kifejezettem zavart, amikor közölték velem, hogy a lapos talpú cipő nem tartozik bele a dress kódba. A főnököm azt mondta, hogy menjek el egy üzletbe és vegyek egy magassarkú cipőt, erre viszont nem voltam hajlandó, ezért hazaküldött és fizetést sem kaptam arra a napra. Amikor szóvá tettem, hogy a férfiak cipőjére nincs szabályozás, egyszerűen kinevetett - idézte fel a történteket a nő, aki most aláírásokat gyűjt, hogy változtassanak a szabályokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!