Nagyvilág

2016.02.03. 10:52

36 évet vártak kisbabára egy olasz városban

Ostana - A hegyvidéki településen a második világháború óta csökken a lakosságszám. 

Ostana - A hegyvidéki településen a második világháború óta csökken a lakosságszám. Egy álom vált valóra- így fogalmazott Giacomo Lombardo, az észak itáliai kisváros, a Piedmont régióban fekvő Ostana polgármestere miután gyermek született a településen. Ugyanis a város lakosságszáma az elmúlt száz évben folyamatosan csökkent és 1980 óta nem született gyerek. A Pablo névre keresztelt kisfiú a torinói kórházban jött világra a múlt héten, így a népesség száma 85 főre emelkedett, de csupán az emberek fele él tartósan Ostanában. A polgármester elmondta, az 1900-as évek elején mintegy ezer fő lakta a települést, a születésszám viszont a második világháború óta folyamatos zuhanást mutat. - Az igazi csökkenés 1975-től következett be, 1976 és 1987 között mindössze 17 baba született Ostanában - fogalmazott.

Pablo szülei, Silvia és Jose öt évvel ezelőtt ugyancsak azt tervezték, hogy elhagyják a települést és külföldre költöznek, de végül maradtak, miután rájuk bízták a közeli hegyi menedék irányítását. Marco Bussone, a Hegyvidéki Városok és Közösségek Országos Szövetségének tagja kiemelte, hogy adókedvezményekkel és munkahelyteremtéssel igyekeznek elősegíteni a népességszám növekedését.

(BBC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!