Nagyvilág

2015.12.14. 13:59

Sokat káromkodsz? Akkor nagyobb a szókincsed azokkal szemben, akik nem

Egy kísérlet kimutatta, hogy a káromkodó emberek nagyobb szókinccsel rendelkeznek. 

Egy kísérlet kimutatta, hogy a káromkodó emberek nagyobb szókinccsel rendelkeznek. Felejtsd el, hogy a káromkodó emberek műveletlenek. Egy új tanulmány szerint, amely a Language Sciences Journalban jelent meg, azok, akik sokat káromkodnak jóval nagyobb szókinccsel rendelkeznek, mint gondolnánk.

A kutatás során a résztvevőket arra kérték, hogy hatvan másodperc alatt soroljanak fel annyi szitkozódó szót, amennyit csak tudnak. Ezt követően egy perc alatt annyi állatot kellett felsorolniuk, amennyi csak eszükbe jut. Az eredmények pedig arra vezettek, hogy akik a legtöbb káromkodást mondták, azok több állatot voltak képesek felsorolni.

A két pszichológusnak, Kristin és Timothy Jaynek ez elég volt ahhoz, hogy kapcsolatot véljenek felfedezni a káromkodás mennyisége és a szókincs nagysága között. - Sajnos, a káromkodás tabu a nyelvben, pedig az emberek csak túl lusták kifejezni magukat, vagy nem megfelelő nagyságú a szókincsük - vonták le a következtetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!