Nagyvilág

2015.12.04. 12:03

Hetven év után újra átélte esküvőjét egy 98 éves házaspár

Menyasszonynak és vőlegénynek öltözve tértek vissza az évtizedekkel ezelőtti esküvő helyszínére. 

Menyasszonynak és vőlegénynek öltözve tértek vissza az évtizedekkel ezelőtti esküvő helyszínére. Cao Yuehua és Wang Deyi 1945 november 24-én kötött házasságot Kína délnyugati részén. Négy gyermekük segítségével viszont most visszatértek az évtizedekkel ezelőtti esemény helyszínére, hogy ismét menyasszonynak és vőlegénynek öltözve átéljék esküvőjüket. A pár szinte ugyanolyan ruhában mondta ki a boldogító igent, mint hét évtizeddel korábban.

A házaspár a hatvanadik évfordulót is emlékezetesen ünnepelte, akkor az egykori esküvői fotóikat készítették el a jelenben. - Nagyon régóta együtt élnek, közösen élték át a háborút, a politikai változásokat, a betegségeket és a mai napig szeretik egymást - nyilatkozta Cao Pangpei, a pár hatvan éves fia.

Yuehua és Deyi 1943-ban, az egyetemen találkozott először, amikor a férfi felkérte táncolni a nőt egy bálon. Fiúk szerint szülei első látásra egymásba szerettek, viszont egy időre a második világháború elszakította őket egymástól, mert Yuehuanak Indiába kellett mennie szolgálatot teljesíteni.

Ez idő alatt levélben tartották a kapcsolatot, amikor pedig a férfi 1945-ben hazatért, Deyi a vasútállomáson várt rá. Mint ahogy gyermekük elmondta,szülei idén töltötték be a 98. életévüket és már sok dologra nem emlékeznek, az egymásnak írt szerelmes verseket a mai napig el tudják szavalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!