Nagyvilág

2015.12.15. 13:02

Ennek a kisfiúnak az orrában fejlődött ki az agya egy része

A fejlődési rendellenességgel született gyermeket sokan támadják kinézete miatt.

A fejlődési rendellenességgel született gyermeket sokan támadják kinézete miatt.A kétgyermekes anya, Amy Poole 21 hónapos kisfia egy ritka betegséggel született amelynek következtében az agya egy része az orrában fejlődött ki. A gyermeken több műtétet végeztek az orvosok, hogy tudjon lélegezni, ugyanakkor édesanyja elmondása szerint Olliet rengeteg ember támadja kinézete miatt.

Az orvosok a terhesség huszadik hetében vették észre, hogy valami nincs rendben a magzattal, de akkor nem tudták pontosan megmondani, hogy mi lehet a probléma. Amikor a nő 2014 februárjában életet adott gyermekének a cardiffi egyetemi kórházban, akkor derült ki, mi is az valójában az orrán.

- Amikor Olliet először tartottam a karomban nagyon meg voltam lepődve és nem is nagyon tudtam megszólalni. Nagyon kicsi volt, viszont az orrán egy golflabda nagyságú csomót láttam. Nem tudtam, hogyan birkózhatnék meg ezzel, de tudtam, hogy szeretni fogom, akárhogy néz ki - emlékezett vissza Amy.



Ahogy teltek a hónapok úgy nőtt a csecsemő, viszont nem csak a teste, hanem vele együtt a csomó is az orrán. A gyermeken 2014 novemberében egy kétórás műtétet végeztek az orvosok, hogy tudjon lélegezni. - Nagyon féltem az operációtól, hiszen a fiam annyira törékeny és nem akartam elveszíteni - fogalmazott.

A kisfiú ma már boldogan játszik négyéves nővérével, Annabellel, édesanyja pedig reméli, hogy a későbbiekben nem érik atrocitások fiát az iskolában kinézete miatt. Ollietnek a későbbiekben még több operáción kell átesnie, de az orvosok addig nem végzik el a műtéteket, amíg a szervezete növésben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!