Nagyvilág

2015.11.23. 14:08

Meghalt egy vámos egy franciaországi lövöldözésben

A támadás során két rendőr is megsebesült. 

A támadás során két rendőr is megsebesült. Egy vámos meghalt, ketten pedig megsebesültek ma délelőtt egy franciaországi lövöldözésben. A támadó egy M16-al felfegyverkezve nyitott tüzet a vámosokra és a rendőrökre, akik egy fegyverkereskedőkkel kapcsolatos razzián intézkedtek tizenegy óra körül.

A lövöldözés Saint Jean du Varben, Toulon régióban, nem messze Marseilletől történt, hivatalos információk szerint pedig a támadásban két rendőr is megsebesült. A biztonsági erők egy embert letartóztattak, ugyanakkor a rendőrök lezárták a területet, megkezdték a nyomozást és arra kérték az ott élőket, hogy ne hagyják el otthonukat.

A támadás alig egy héttel azután történt, hogy fegyveresek 130 ártatlan embert megöltek, több százat pedig megsebesítettek Párizsban. Azt a támadássorozatot a Iszlám Állam vállalta magára, ugyanakkor a jelentések szerint a mai támadás nem kapcsolódik a párizsi terrorakcióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!