Nagyvilág

2015.11.16. 12:08

Hét ok, amiért szeretned kellene a hétfőt

Szenvedsz a hétfőktől? Kutatások szerint a hétfő iránti utálat csak mítosz. Fel is sorolunk neked hét okot, miért szeresd a mai napot. 

Szenvedsz a hétfőktől? Kutatások szerint a hétfő iránti utálat csak mítosz. Fel is sorolunk neked hét okot, miért szeresd a mai napot. 

1. A hétvége után feltöltődve, újabb motivációkkal vághatsz neki a hétnek.

Túl sokat költöttél a hétvégén? Esetleg megettél még egy szelet csokis tortát, amit igazából nem kellett volna? A hétfői nap tiszta lappal indulsz.

2. A hétfő a leghatékonyabb nap

Kutatások kimutatták, hogy a hét első napján a legnagyobb a teherbírásunk és ezen a napon tudjuk a legjobban kihozni magunkból a maximumot. Szóval hajrá mindenkinek.

3. Ha hétfőn kezdesz egészségesebb életet élni, valószínűbb, hogy sikerül véghezvinned a változásokat

Fotó: Getty Images

A szakemberek szerint, azok, akik egy hétfői napon kezdek életmódot váltani, vagy kezdték meg a fogyókúrájukat, sokkal nagyobb eredményt értek el azokkal szemben, akik egy másik napot választottak a kezdéshez.

4. Hétfőn a legkisebb az esélye annak, hogy esik az eső

A leggyakrabban akkor esik az eső, amikor van szabadidőd, tehát hétvégén.

5. Nem létezik a hétfő reggeli búskomorság

Tévhit, hogy az emberek hétfő reggel búsabbak, mint a hét hátralévő részében. Felejts hát el, hogy hétfő van és mosolyogj.

6. Egy egész hétre tudsz tervezni

Nem jutott elég időd valamire a hétvégén? Sebaj, a hétfő remek alkalom arra, hogy rendszerezd az elmaradt dolgokat és bepótold, ami kimaradt.

7. Már csak négyet kell aludni péntekig

Tudjuk, hogy a hétfő nem olyan szörnyű, mint sokan gondolják, mégis várjuk a pénteket. Mégis csak az a hét legjobb napja. Örüljünk, hogy már csak pár éjszakát kell aludni addig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!