Nagyvilág

2015.11.30. 13:10

Európa-szerte szedte áldozatait egy lengyel sorozatgyilkos

Azt mondta a rendőröknek, örömet okozott neki az emberek kínzása. 

Azt mondta a rendőröknek, örömet okozott neki az emberek kínzása. A lengyel származású Dariusz Pawel Kotwica hat nemzet embereit gyilkolta meg, mialatt keresztülutazta Európát, így a 29 éves férfi vált az első ismert transz-európai sorozatgyilkossá. A férfi elfogása után elismerte, hogy  Ausztriában megölt egy idős házaspárt, valamint a múlt hónapban meggyilkolt egy nyugdíjast is Svédországban.

A rendőrség információi szerint a gyilkos bizarr, latin nyelvű üzenetet hagyott egyik osztrák, meztelenre vetkőztetett női áldozata mellett miután megerőszakolta és meggyilkolta. A barna festékkel hagyott üzeneten többek között a szerepelt, hogy "tantum ergo", vagyis, "csak akkor", de e mellett a "tantál" szó is szerepelt a szövegben.

Az Ausztriában letartóztatott gyilkos azt mondta, örömet okozott neki az emberek kínzása, amelyeket egy belső hang késztetésére vitt véghez. A rendőrök Európa-szerte nyomoznak a lezáratlan gyilkossági ügyekben, Paweltől pedig DNS - mintát vettek, hogy újra elővegyék a régi ügyeket, amelyek esetleg kapcsolatba hozhatók vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!