Nagyvilág

2015.11.06. 11:16

Élve került elő egy 13 évvel ezelőtt eltűnt gyermek

A főiskolára jelentkezéskor derült ki, hogy apja elrabolta. 

A főiskolára jelentkezéskor derült ki, hogy apja elrabolta. Egészségesen és sértetlenül találtak meg egy Alabamából 13 évvel ezelőtt eltűnt gyermeket Ohioban. Julian Hernandez ötéves volt, amikor 2002 augusztusában édesanyja bejelentette fia eltűnését.

A fiú apját, az 53 éves Bobby Hernandezt letartóztatták, miután kiderült, ő rabolta el évekkel ezelőtt a gyereket. Johhny Evans, a Vestavia Hill rendőrség munkatársa úgy fogalmazott a történtek után, 25 éves pályafutása alatt még nem találkozott ehhez hasonló esettel, de ez egy ok arra, hogy miért szabad feladni az eltűnt emberek utáni kutatást. Hozzátette, Julian rendkívül jó tanuló és úgy tűnik, rendesen gondoskodtak róla.

Bobby Hernandezről feltételezték, hogy annak idején ő vitte el a gyereket az óvodából, eltűnése napján. A nyomozók azt is sejtették, hogy apa és fia álnéven élhetnek valahol, de évekig nem bukkantak a nyomukra.

A nyomozók elmondták, hogy az évek alatt közel száz nyomon indultak el Floridától Kanadáig, de mind zsákutcába vezetett. A nagy áttörés akkor következett be, amikor Julian jelentkezett egy főiskolára, de a társadalombiztosítási száma nem egyezett a rendszerben lévővel. Az iskola dolgozói ekkor rákerestek az eltűnt gyermekek listájára, ahol megtalálták a fiút.

A rendőrség elmondása szerint a gyermek édesanyja izgatottan várta, hogy annyi sikertelen kutatás után láthassa gyermekét, az emberrablási ügyet még e hónap közepén tárgyalja a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!