Nagyvilág

2015.09.13. 11:07

Megvehetjük BB–8-at, az új Star Wars-film droidját

A gyűjtők máris tűkön ülnek, s alig várják, hogy megkaparintsák.

A gyűjtők máris tűkön ülnek, s alig várják, hogy megkaparintsák.

Minden Csillagok háborúja-rajongó bevéste már a naptárjába a legújabb, hetedik rész, az Ébredő erő premierjének dátumát, s természetesen minden előzetest megnézett, amit csak lehetett. Számukra nem ismeretlen a BB–8 nevű droid, ami rögtön az első trailerben debütált és az eredeti trilógiából ismert R2–D2-höz hasonlóan egy intelligens robot. Azt azonban kevesen merték remélni, amit a Sphero robotikai vállalat és a Disney (ők gyártják a VII. epizódot) megvalósított, jelesül, hogy a guruló csodamasinát haza is vihetik a kis és „nagy” gyerekek is. Persze BB–8 – ami leginkább úgy néz ki, mint egy felfordított tál, ami egy focilabdán egyensúlyozik – nem eredeti, csak kicsinyített, mintegy 10 centis méretben érkezik, a Star Wars-rajongók azonban máris lázban égnek, hogy gyűjteményüket újabb különlegességgel gyarapítsák.

A filmben BB–8 „feje” lebeg, a Bluetooth-on keresztül iPhone-nal és androidos okostelefonnal is irányítható darabé azonban egy mágnes segítségével marad a helyén. Az apró droid kivitelezése a híre szerint tökéletes lesz.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!