Nagyvilág

2015.07.21. 07:50

„Lájk” helyett „áment” nyomhatunk a Faceglorián

Csak jó híreket olvashatunk a Faceglorián, Zuckerbergék azonban máris „üldözik” a brazil fejlesztést.

Csak jó híreket olvashatunk a Faceglorián, Zuckerbergék azonban máris „üldözik” a brazil fejlesztést.

Néhány evangélikus jó barát úgy találta, túl sok az olyan bejegyzés a népszerű közösségi portálon, a Facebookon, ami rossz hatással van a gyülekezet életére, ezért összedobtak egy csak jó híreket közlő oldalt, amit Facegloria névre kereszteltek.

Az igazi Facebook azonban nem nagyon örül a keresztény oldalnak, sőt levélben szólították fel őket, hogy hagyjanak fel a brandjük másolásával.

Máris százezren

A Facebook, aminek 1,2 milliárd aktív felhasználója van, lehetőséget ad arra, hogy elrejtsük vagy akár jelentsük is az olyan bejegyzéseket, amelyek számunkra sértő vagy zavaró tartalmúak. Mondhatnánk, ennyi felhasználóval miért nem hagyja békén a „kis” brazil vetélytársát, ám a Facegloria számai nagyon imponálóak. Bő egy hónappal ezelőtt kezdte meg működését és máris több mint 100 ezer felhasználója van, ami csak nőni fog, hiszen az ország evangélikus népessége is folyamatosan gyarapodik.

Tabuszavak

A Facegloria egyébként nem kevesebb, mint 600 szót korlátoz, így az erotikus tartalmak, az erőszak, sőt a homoszexualitás sem jelenik meg a felhasználók hírfolyamában. (Érdekességképp, mindez egy olyan országban történik, amelyik két évvel hamarabb legalizálta az azonos neműek házasságát, mint az Egyesült Államok.) Az evangélikus oldalon természetesen ugyanúgy kinyilváníthatják a tagok a tetszésüket, ám „lájk” helyett erre az „ámen” gomb áll rendelkezésükre. A fejlesztők úgy érzik, ideje kilépniük a globális piacra, ezért meg is vették már a Faceglory.com nevet, az egyik alapító Barros Attila pedig örömmel találkozna Mark Zuckerberggel, hogy lefektessék egy jövőbeli együttműködés alapjait.

ÉKN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!