Nagyvilág

2015.03.05. 16:38

Videó: Ne lepődj meg, ha Hamburgban visszapisál a fal!

Hamburg önkormányzata egészen az ókori törvénykezéség nyúlt vissza. Szemet szemért, fogat fogért, "hugyot húgyért". Aki ott könnyít magán az utcán, komoly ellentámadásra számíthat.

Hamburg önkormányzata egészen az ókori törvénykezéség nyúlt vissza. Szemet szemért, fogat fogért, "hugyot húgyért". Aki ott könnyít magán az utcán, komoly ellentámadásra számíthat. A város bulinegyedében arra készülnek, hogy víztaszító anyaggal vonják be a falakat. Így amikor legközelebb egy részeg nekitámaszkodik, hogy könnyítsen magán, a fal pont ugyanakkora erővel fogja visszacsapni a pisát, mint amilyennel ráeresztik. Ezzel a húzással remélhetőleg le tudják szoktatni a tuskó partizókat az undorító szokásukról. Feltéve, hogy nem részegedtek le annyira, hogy másnap is emlékeznek majd a visszapisáló falra. A megoldáshoz viszont elég néhány megmaradt agysejt: nem a falra kell célozni!

A jelenség egyébként sok nagyvárosban probléma, de mások inkább pénzbüntetéssel próbálkoznak. Hamburg bulinegyede viszont annyira zsúfolt, hogy erre nincs kapacitás. Festékre viszont van pénz. Az ötlet annyira tetszik az önkormányzatnak, hogy még egy kampányvideót is összedobtak róla:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!