Nagyvilág

2015.02.19. 12:04

Androidosok! Veszélyes kémprogram terjed! Mindenki legyen résen!

Az AVG biztonsági cég szerint ez az egyik legtrükkösebb malware, amivel csak találkoztak, ugyanis még akkor is tud kémkedni, amikor kikapcsoljuk a telefont.

Az AVG biztonsági cég szerint ez az egyik legtrükkösebb malware, amivel csak találkoztak, ugyanis még akkor is tud kémkedni, amikor kikapcsoljuk a telefont. Hogy hogyan sikerült ezt megoldani? Az Androidos készülék csak úgy tesz, mintha kikapcsolna, valójában a malware eltéríti az egész folyamatot és továbbra is mindent rögzít. Látszik az animáció, elsötétül a kijelző és nem reagál semmire - LÁTSZÓLAG! A telefon továbbra is működik és éberen figyel. Ebben az állapotban a malware képes elküldeni az üzeneteinket egy harmadik félnek, rögzíteni tud hívásokat és még fotót is tud készíteni. Röviden, egy félelmetes kémmé változik, ami bármikor lecsaphat ránk.

Az viszont furcsa, hogy az AVG nem nevezte meg a malware-t és azt sem közölték, hogy mennyire elterjedt a dolog. A mashable.com hírportál megpróbálta felvenni velük a kapcsolatot, hogy több részletet tudjanak meg, de csak kódrészleteket küldtek, ami bemutatja az egyes veszélyeket. A cég azt tanácsolja, hogy kikapcsoláskor vegyük ki az aksit, azzal már egyik program sem tud mit kezdeni. De az is hatásos, ha szétverjük egy kalapáccsal, esetleg ledobjuk a tizedikről. Vagy csináljuk úgy, mint régen a nagyszüleink a TV készülékkel, le kell takarni!

Viszont az, hogy egy biztonsági cég egy meg nem nevezett kémprogrammal riogat, elég gyanús. Csak nem így próbálnak meg több vírusirtót eladni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!