Nagyvilág

2013.05.06. 14:15

Videó: Az első lövések az első nyomtatott fegyverrel

Tényleg lehet fegyvert nyomtatni? Technikailag, 3D nyomtatóval igen, a jogi oldala pedig még nem tisztázott. Egyelőre csak Amerikában próbálkoznak vele, ahol egy kicsit lazábbak a szabályok.

Tényleg lehet fegyvert nyomtatni? Technikailag, 3D nyomtatóval igen, a jogi oldala pedig még nem tisztázott. Egyelőre csak Amerikában próbálkoznak vele, ahol egy kicsit lazábbak a szabályok.A Forbes magazin tesztelte először az első ilyen nyomtatott pisztolyt. Először nem merték kézbe venni, egy madzaggal sütötték el. Csak ezen biztonságos próbálkozás után merték kézbe fogni és ténylegesen elsütni a prototípust. A fegyver a "The Liberator" nevet kapta, 16 darabból áll össze, ebből 15-öt 3D nyomtatóval állítottak elő. A feltaláló szerint ez a projekt nem az erőszakról, hanem a szabadságról szól. Lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy kinyomtathassa saját fegyverét. Persze ettől még fegyverről van szó, ami veszélyes.

Tekintse meg a videót, melyből kiderül hogyan sikerült az első teszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!