Nagyvilág

2013.04.22. 16:38

Hat embert megölt egy belgorodi lövöldöző

Moszkva, 2013. április 22., hétfő (MTI) - Hat embert megölt egy vadászfegyverrel lövöldöző férfi hétfőn az oroszországi Belgorodban. A gyilkost a hatóságok még nem kapták el, és nem tudni, hogy a férfi miért hajtotta végre a mészárlást. Az Ukrajnával határos Belgorodi terület székhelyének központjában fényes nappal történt öldökléssel egy többszörösen büntetett előéletű férfit gyanúsítanak. Korábban azt közölték, hogy apja segítségével követte el a gyilkosságokat, de a hatóságok az apát később kizárták a gyanúsítottak közül. Az apa együttműködik a rendőrséggel. Elmondta, hogy fia egy Izs vadászpuskával és egy Szajga típusú vadászkarabéllyal, valamint egy gázpisztollyal távozott otthonról az ő autójával. A gyilkos - akit Szergej Pomazunnak hívnak - az idő közben pontosított adatok szerint 3 személlyel egy vadászboltban végzett, 3 áldozata pedig utcai járókelő volt. A hat halott között van egy 14 és egy 16 éves lány.

Moszkva, 2013. április 22., hétfő (MTI) - Hat embert megölt egy vadászfegyverrel lövöldöző férfi hétfőn az oroszországi Belgorodban.

A gyilkost a hatóságok még nem kapták el, és nem tudni, hogy a férfi miért hajtotta végre a mészárlást.

Az Ukrajnával határos Belgorodi terület székhelyének központjában fényes nappal történt öldökléssel egy többszörösen büntetett előéletű férfit gyanúsítanak. Korábban azt közölték, hogy apja segítségével követte el a gyilkosságokat, de a hatóságok az apát később kizárták a gyanúsítottak közül.

Az apa együttműködik a rendőrséggel. Elmondta, hogy fia egy Izs vadászpuskával és egy Szajga típusú vadászkarabéllyal, valamint egy gázpisztollyal távozott otthonról az ő autójával.

A gyilkos - akit Szergej Pomazunnak hívnak - az idő közben pontosított adatok szerint 3 személlyel egy vadászboltban végzett, 3 áldozata pedig utcai járókelő volt. A hat halott között van egy 14 és egy 16 éves lány.

A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint az elkövető autóval elmenekült a helyszínről. A rendőrség később azt közölte, hogy felfedezték búvóhelyét, és a különleges rendőri egységek megrohamozták azt az épületet, amelyben a lövöldöző elbarikádozta magát. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a férfit nem találták meg, a keresés folytatódik. A rendőrség emiatta arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A belgorodi gyilkos a ridus.ru orosz híroldal tudomása szerint legutóbb rablás miatt volt börtönben, ahol nagyon sokszor megsértette a szabályokat. A bíróság pszichiátriai kezelésre kötelezte a férfit, aki csak tavaly decemberben hagyhatta el a kórházat.

Belgorod vezetése kétnapos gyászt rendelt el keddre és szerdára.

Tavaly november elején Moszkvában egy gyógyszercég alkalmazottja hat kollégáját lőtte le a munkahelyén. Mindannyian életüket vesztették. A férfi elleni végleges vádemelés a belgorodi gyilkosság napján készült el.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!