Nagyvilág

2013.04.09. 09:49

Autókat eszik egy orosz város - Fotók!

Szamara lakosai állandó rettegésben élnek, a föld bármikor eltűnhet alattuk. Az óriási útszakadásoknak már egy halálos áldozata is van.

Szamara lakosai állandó rettegésben élnek, a föld bármikor eltűnhet alattuk. Az óriási útszakadásoknak már egy halálos áldozata is van.Olyan mintha a fotók egy apokaliptikus horrorfilm forgatásán készültek volna. Szamara lakosainak pedig ez a hétköznapi valóság. Az elmúlt időszakban autókat és buszokat is elnyelt már a föld. Az óriási "kátyúkat" (már ha lehet még így nevezni őket) az okozza, hogy a víz kimosta a földréteget az út alól. Így egy nagyobb súlyú jármű alatt bármikor beszakadhat. Gyakorlatilag bárhol kialakulhatnak (és ki is alakultak): parkolóban, kereszteződésekben, az utak szélén. Eddig egy halálos áldozata van a veszélyes gödröknek, melyek ellen nem nagyon tudnak hatásosan védekezni.

Wikipedia infó Szamaráról: Oroszország hatodik legnépesebb városa. Történelmi város, a középső-volgai régió fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja. 1935–1991 között Kujbisev volt a neve.  Lakossága: 1 157 880 fő (2002). A Volga középső folyásán 50 km hosszan a folyó bal oldali magas partján terül el, a Szok és a Szamara folyók torkolatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!