Nagyvilág

2013.03.28. 12:27

Izrael tábori kórházat állított fel a Golán-fennsíkon a szíriai sebesülteknek

Jeruzsálem, 2013. március 28., csütörtök (MTI) – Izrael tábori kórházat állított fel a Golán-fennsíkon - jelentette a Máárív című izraeli napilap honlapja csütörtökön.

Jeruzsálem, 2013. március 28., csütörtök (MTI) – Izrael tábori kórházat állított fel a Golán-fennsíkon - jelentette a Máárív című izraeli napilap honlapja csütörtökön.

A Szíriából érkező sebesültek ápolását szolgáló tábori kórház a Golán-fennsík északi részén található. A zsidó államban az utóbbi hónapban tizenegy szíriait gyógykezeltek, nyolcan közülük már hazatértek, hárman még Izraelben vannak - írta a lap külföldi hírügynökségi értesülésre hivatkozva.

Szerdán izraeli katonák két életveszélyes sebesültet izraeli kórházakba vittek a kunetrai határállomásról. A Háárec című izraeli napilap szerint öt másik sebesült kíséretében érkeztek a határhoz a valószínűleg a felkelőkhöz tartozó súlyos sebesültek. A katonai felcserek Beni Ganc vezérkari főnök jóváhagyásával kezdték meg az elsősegélynyújtást, majd a két súlyos sérültet kórházba vitték. Közülük az egyik a kórházba szállítás közben meghalt.

Az északi katonai parancsnokság értékelése szerint ahogy közeledik a szíriai polgárháború az izraeli határhoz, úgy növekszik az Izraelbe kerülő sebesültek és menekültek száma. A hadsereg csakis a humanitárius okokból szükséges esetekben engedélyezi a sebesültek egészségügyi ellátását a zsidó államban, s fokozott biztonsági felügyelet mellett, mert attól tartanak, hogy egyesek hátsó szándékkal kérhetik bebocsáttatásukat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!