Nagyvilág

2013.02.08. 08:52

Ez a kínai módi: körbevesszük, feladja

Annyira fontos Kínának a fejlődés, hogy ezért képesek egy 900 éves falut tönkretenni és a lakosokat megfélemlíteni. Megint a körbezárós módszer.

Annyira fontos Kínának a fejlődés, hogy ezért képesek egy 900 éves falut tönkretenni és a lakosokat megfélemlíteni. Megint a körbezárós módszer.Talán még emlékeznek az esetre, amikor egy idős házaspár nem volt hajlandó kiköltözni a lakásából, ezért körbeépítették őket autópályával. Pár nap alatt feladták és kiköltöztek. Nem voltak azért annyira szívtelenek a hatóságok, hiszen fizettek nekik, csak éppen - a házaspár állítása szerint - annyi pénzből nem lehet hasonló lakást venni.

Most újabb bizonyíték került elő, hogy ha építkezésről van szó, akkor nem ismernek kegyelmet. Egy 900 éves falucskát akartak eltúrni, mert kellett a hely a felhőkarcolóknak. A módszer annyiban változott, hogy most vizesárkokat ástak a házak köré, ami kb. 2 méter mély és 4 méter széles lett. Akár a háborúban: kiéheztetésre törekszenek és feladásra akarják kényszeríteni őket, mert elegük lett az állandó és eredménytelen tárgyalásokból. A lakók azonban még reménykednek, hogy jobb kompenzációt fognak kapni a kiköltözésért cserébe.

A házakban már kikapcsolták az áramot és kikötötték a vizet. Így valóban nem sokáig fogják már kibírni. A faluban korábban 1400 család 4000 tagja élt és a településnek 900 éves történelme van (de inkább csak volt).

A munkálatok már 2010-ben megkezdődtek, de két évig állt a projekt, mert nem sikerült minden lakossal megegyezni. 99%-uk elfogadta a felajánlott összeget, néhányan azonban maradtak. Jelen esetben nem összeget, hanem konkrét új lakást kínáltak nekik és nem értik, hogy az miért nem elfogadható számukra. A helyzetet látva itt is egy-két napon belül megegyezés várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!