Nagyvilág

2013.02.10. 14:29

9000 pingvint találtak meg a kakijuk alapján

2009-ben találták meg az első nyomokat, de csak nemrég bukkantak az óriási pingvin-kolónia nyomára. Az "elpotyogtatott" jeleket követték.

2009-ben találták meg az első nyomokat, de csak nemrég bukkantak az óriási pingvin-kolónia nyomára. Az "elpotyogtatott" jeleket követték. 9000 pingvin rengeteget kakil, ezért nem véletlen, hogy az angol kutatók kiszúrták műholdról a nyomokat az Antarktiszon. A pingvineket azonban csak múlt decemberben találta meg egy 3 fős társaság. A vezetőjük szerint az éghajlatváltozást kutatták, amikor megláttak néhány kószáló példányt. Tudták, hogy a kolónia sem lehet messze, ezért elindultak kutatni.

45 kilométer megtétele után megpillantották az állatsereget. Olyan volt, mintha egy másik bolygóra kerültek volna. Több évet töltöttek már a kutatók a hóban és jégben, de ez egy olyan pillanat volt, ami minden viszontagságot feledtetett. A pingvinekről gyakran mondják, hogy sok emberi tulajdonságuk van, azt mondták, sokáig csak néztek rájuk és nem értették kik ők. A kutatók elismerték, hogy a kaki valóban jelentős mennyiségű volt, azonban a hideg miatt nem volt szaga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!