Nagyvilág

2013.01.30. 15:15

Kína továbbra sem kér a játékkonzolokból

A China Daily a héten megszellőztette, hogy a kínai kulturális miniszter talán feloldja a játékkonzolok kereskedelmére vonatkozó korlátozást az ázsiai országban.

A China Daily a héten megszellőztette, hogy a kínai kulturális miniszter talán feloldja a játékkonzolok kereskedelmére vonatkozó korlátozást az ázsiai országban.Már közel egy évtizede van életben az a tiltás, miszerint Kína területén tilos a játékkonzolok (Xbox, Playstation, Nintendo) árusítása. A héten megcsillant némi remény a fiatalok körében, hogy talán ők is végre hozzájuthatnak a játékélményhez. Most azonban bejelentették, hogy nincs és nem is volt tervben ennek feloldása. Hozzátették, hogy egy ilyen döntés nem is kulturális miniszter hatáskörébe tartozna. A Sony is azt közölte, hogy semmilyen tájékoztatás nem kaptak erről.

Nagy érvágás ez azoknak, akik reménykedtek benne, hogy talán új elektronikai kütyü kerül a TV alá. Nem is beszélve a gyártókról, akik eszméletlen profitot tudtak volna összeszedni a népes országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!