Nagyvilág

2012.11.22. 14:25

Családi per: 2,5 millió fontból 5 font 60 pennyt kap

London, 2012. november 22., csütörtök (MTI) - Két és fél millió fontos családi kastélyeladásból akart kihasítani magának tekintélyes részt egy brit férfi, ám a bíróság pusztán évi 5 font 60 pennys járadékot ítélt meg neki.

London, 2012. november 22., csütörtök (MTI) - Két és fél millió fontos családi kastélyeladásból akart kihasítani magának tekintélyes részt egy brit férfi, ám a bíróság pusztán évi 5 font 60 pennys járadékot ítélt meg neki.A felperesnek, az 51 éves Philip Howardnak ráadásul ki kell fizetnie a perköltséget, amely több mint 100 ezer fontra rúg. Az évjáradékból húszezer esztendő alatt folyna be az összeg.

A pert a férfi 78 esztendős apja ellen indította, amiért az még 1994-ben eladta az ősi családi kastélyt. Az ingatlan a Howardok 13 nemzedékén át, 375 esztendőn keresztül volt a famíliáé, amelynek egy ősét I. Erzsébet angol királynő lefejeztette árulásért.

Philip Howard jogos örökségének tekintette a kastélyt, és erre alapozva perelte be apját, méghozzá nyolc év alatt négyszer. Egyebek közt csalással, lopással, megtévesztéssel, hazugsággal, becstelenséggel vádolta őt és ügyvédeit - hiába. A bíró ítélete szerint Sir John Howard-Lawson becsületességéhez és tisztességéhez nem fér kétség.

Fia még mindig nem okult a kudarcokból, és azt hangoztatja, hogy fellebbez - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!