Nagyvilág

2012.10.30. 17:10

"Képáradat", imák, vallás és politika Sandy nyomán a facebookon

Címkék#sandy#usa

New York - Közel 140 ezren követik annak a facebook oldalnak a bejegyzéseit, melyet a Sandy nevű hurrikánnak hoztak létre a napokban, hogy az érdeklődők fotóikat megosztva számolhassanak be tapasztalataikról, esetleg információt kapjanak egy-egy kiürített vagy veszélyeztetett területen a helyzetről.

New York - Közel 140 ezren követik annak a facebook oldalnak a bejegyzéseit, melyet a Sandy nevű hurrikánnak hoztak létre a napokban, hogy az érdeklődők fotóikat megosztva számolhassanak be tapasztalataikról, esetleg információt kapjanak egy-egy kiürített vagy veszélyeztetett területen a helyzetről.

Azóta, mióta Sandy hétfőn éjjel elérte a szárazföldet szinte percenként újabb és újabb sokkoló, megdöbbentő kép kerül fel a közösségi oldalra, ahol a hozzászólók egy része elszenvedője az eseményeknek, de sokan a kontinens belső államaiból, sőt külföldről (például Indiából, Ausztráliából, az Egyesült Királyságból stb.) is "kommentelnek" biztosítva a nyugati parton élőket támogatásukról és együttérzésükről. Természetesen a vallás és a politika sem maradhat ki a "társalgásból". Egy muszlim fiú például arról biztosítja egy elárasztott New York-i utcát ábrázoló kép hozzászólóit, hogy ő vallásából adódóan tiszta szívből imádkozik mindenkiért. Egyébként minden második bejegyzés arról szól, hogy (különböző vallásúak, de főleg katolikusok) imádkoznak az ott élőkért. De lehet olvasni Obama tehetetlenségét felróvó mondatokat is, s nem maradhatnak ki a 2012-es világvégét hangoztató hozzászólások sem. Az elárasztott utcák képei mellett a legfelkapottabb az a New Jersey-i ház ablakából készített fotó, melyen egy az elárasztott udvaron úszkáló cápa látható.

HBN

 

Kiragadott hozzászólások:

"Ez annyira kétségbeejtő a fiúk Jesrey-ben vannak egy masszív vihar közepén, az utcán cápák úszkálnak szabadon. Ki vagyok készülve, ez sehogysem lehet győztes szituáció. Isten áldjon mindenkit, imádkozom értetek!"

"Atlantic City-ben az autók víz alatt."

"Kössz Sandy, most ment el az áram Hackensack-ban, most nem látom a hétfő esti focimeccset."

"Csak annyit szeretnék tudni, hogy valaki gondoskodott a hajléktalanokról? Hová mehettek? Sajnálom azoknat, akiknek elöntötte az ár az autóit, de jobban aggódom azokért, akiknek nincs egy biztos és száraz helyük."

"Van bárki is, akit érdekelne New York takarítása? Már létrehoztam egy oldalt a facebookon, ahol jelentkezhetnek az önkéntesek."

"Long Island-en minden visszatért a normál kerékvágásba, bár nagyon esik és a telefonvonalak, illetve az elektromos áram néha még lemegy."

"A családomnak és a barátaimank üzenem a nyugati partra, hogy imádkozom értük. Semmit nem hallottam róluk, biztos nincs áram. De ha valaki tudja, hogy mi a helyzet, ossza meg. Írjatok, hogy tudjam, jól vagytok-e! Különösen a nagymamámért aggódom. Innen semmit se tudok tenni, de könnyítene a szívemen, ha tudnám, hogy jól vagytok."

 

Korábban írtuk:

  • Sandy hurrikán - Amatőr videó a robbanásról
  • Így látták a Sandy hurrikánt a lakosok - Instagram fotók
  • Így pusztított a Sandy hurrikán
  • Sandy hurrikán - Ki kell üríteni egy New York-i kórház intenzív osztályát
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!