Nagyvilág

2012.09.10. 16:54

Mundruczó Kornél Varsóban rendez

Budapest, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - Varsóban rendezi legújabb darabját Mundruczó Kornél. A Denevér című produkciót a TR Warszawa színház mutatja be szeptember 20-án.

Budapest, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - Varsóban rendezi legújabb darabját Mundruczó Kornél. A Denevér című produkciót a TR Warszawa színház mutatja be szeptember 20-án.A Proton Színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Mundruczó Kornél először rendez Lengyelországban. A produkció létrehozásában magyar alkotótársai is segítik: az előadás dramaturgja Wéber Kata, a Radnóti Színház színésznője, a díszlet- és világítástervező Ágh Márton, a zeneszerző Szemenyei János.

A Denevér története pár nappal szilveszter előtt játszódik. Vadidegen emberek találkoznak távol az otthonuktól, hogy együtt búcsúztassák az óévet egy messzi intézetben, ifj. Johann Strauss világhírű operettjét, A denevért felidézve. Noha a vendégek csupán pár napot töltenek együtt, a legnagyobb áldozatoktól sem riadtak vissza, hogy ide kerülhessenek. Idejüket, pénzüket, de sokan még a tisztességüket is kockára tették hogy fogadják őket. Öregek és fiatalok, házasok és egyedülállók egyaránt megfordulnak itt. "A vendégek sok mindenben mások, egyben azonban hasonlítanak. Ugyanarra a kérdésre keresik a választ: szabad-e az embernek büntetlenül Istent játszania? - olvasható az előadás ismertetőjében.

A közlemény szerint Mundruczó Kornél és a TR Warsawa színészei egyszerre idézik meg a XIX. századi operett kispolgári és "cukros" világát, miközben utópiájukban fontos kortárs problémát dolgoznak fel. A hiteles dokumentumokon alapuló történet pedig elgondolkodtatja a nézőket: meddig és milyen áron lehetünk urai saját életünknek.

Mundruczó Kornél visszatérő rendezője az európai színházaknak. Külföldön készült előadásai több német városban is műsoron vannak, például Hamburgban, Hannoverben és Obenhausenben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!