Nagyvilág

2009.07.28. 21:45

A héten kiderül, mitől halt meg Michael Jackson

<p>A héten hozzák nyilvánosságra az Egyesült Államokban, hogy mitől halt meg június végén Michael Jackson - közölte a Los Angeles-i halottkém irodája kedden.</p>

A sztár testét egy nappal halála után, június 26-án boncolták fel. Több tesztet is elvégeztek azóta, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta a halálát. Néhány eredmény csak mostanra készült el. Ha nyilvánosságra hozzák ezeket, a nyomozás is közelebb kerülhet a megoldáshoz. A rendőrség jelenleg emberölés miatt nyomoz.

Az ABC News információi szerint a patológusok halálos gyógyszerkeverékre bukkantak az énekes szervezetében. A sztár lesoványodott testében csak receptre kiadható szereket találtak, egyebek mellett rendkívül erős fájdalomcsillapítókat: OxyContint és Demerolt.

Hétfőn a CNN arról számolt be, hogy rendőrség szerint Jacko orvosa, Conrad Murray adta be azt az adag altatót, amelytől megállt az énekes szíve. A Diprivant kórházakban, nagyobb műtéteknél alkalmazzák és csak szakember adhatja azt be. Az orvos ügyvédje azt mondta: nem akar minden egyes fölröppent hírre reagálni, inkább mindenki nyugodjon le, és várja meg a vizsgálatok végét.

Közben rendőrök és szövetségi ügynökök kutatták át kedden a június végén elhunyt énekes orvosának Las Vegas-i házát. A TMZ.com weboldal szerint a kábítószerellenes egység és a Los Angeles-i rendőrség munkatársai mentek be az épületbe. A házkutatási parancsot Michael Jackson "egészségügyi hátterének felderítéséhez" adták ki. Az ügyben egyelőre sem a doktor, sem az ügyvédje nem nyilatkozott. Egy rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy egy folyó nyomozás keretében kutatják át a házat. Conrad Murray rendelőjét múlt héten vizsgálták át Houstonban.

Michael Jackson június 25-én halt meg Los Angeles-ben. A sztár 50 fellépéses koncertjére készült. Halálának pontos okát még nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!