Nagyvilág

2008.09.14. 14:32

Az orosz légibaleset áldozatainak majdnem negyede külföldi volt

<p>Huszonegy külföldi állampolgár is volt a hajnali oroszországi légiszerencsétlenség áldozatai között - közölte az Aeroflot légitársaság vasárnap reggel. <DIA alt="Lezuhant a repülő Oroszországban! " height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lezuhant_a_rep_l__337__Oroszorsz_gban__/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Lezuhant a repülő Oroszországban! " src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A tájékoztatás szerint kilenc azerbajdzsáni, öt ukrajnai és egy-egy francia, svájci, lett, amerikai, német, török és olasz utas vesztette életét a balesetben. Az Aeroflot korábban arról számolt be, hogy nem voltak külföldiek a gépen.

A Boeing 737-es utasszállító gép az Urálban, nem messze az oroszországi Perm városától zuhant le, fedélzetén 88 emberrel.

A járat a moszkvai Seremetyevo repülőtérről indult helyi idő szerint szombat éjszaka, és Perm városába tartott.

Leszállás közben, 1800 méteres magasságban azonban a földi irányítás elvesztette a rádiókapcsolatot a járművel. A gép végül lezuhant, és földet érve tűzbe borult. A baleset pontos oka egyelőre ismeretlen.

  • Légikatasztrófák a világban
  • Vasúti szerncsétlenség a mozdonyvezető hibázott
  • Hídnak ütközött a hajó
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!