Nagyvilág

2008.08.27. 06:26

"Nem terveztek merényletet Obama ellen"

<p>Nem jelentett veszélyt az amerikai demokrata elnökjelölt, Barack Obama életére az a három férfi, akiket az amerikai Colorado államban vettek őrizetbe fegyver-, és kábítószerbirtoklás miatt - jelentették be az amerikai hatóságok.</p>

A BBC információi szerint a vizsgálatok során nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy a gyanúsítottak merényletet terveztek volna Obama ellen. Troy Aid amerikai ügyész szerint a három férfi kábítószer-, azaz metamfetamin-függő, és nem is lettek volna képesek egy Obama elleni merénylet kivitelezésére. Igaz, egyikük korábban azt mondta: lehetséges, hogy a barátai le akarják lőni az elnökjelölt Obamát a demokraták denveri jelölőgyűlésén. De valós veszélyt az őrizetbe vett három férfi egyike sem jelentett a demokrata elnökjelöltre.

Az állítólagos merénylet ügyében azután kezdtek vizsgálatot, hogy Denver egyik külvárosában, Auroraban a rendőrség vasárnap megállított egy kölcsönzött kisteherautót, amelynek vezetője a hatóságok szerint "láthatóan nehezen vette be a kanyarokat a hajnali órákban". A járműben a rendőrök két géppisztolyt, álcaruhát, adó-vevőket, golyóálló mellényeket, valamint hamis személyi dokumentumokat, és metamfetamin-származékokat találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!