Nagyvilág

2008.08.29. 11:17

Megvan a német lottó milliárdos nyertese

<p>Mivel hetek óta senkinek sem volt telitalálata a német hatoslottón, a szerdai húzás főnyereménye már 14,3 millió euró volt.</p>

A mintegy 3,4 milliárd forintnak megfelelő összeget egy észak-németországi tippelő söpörheti be - jelentette pénteken a szerencsejátékok állami gazdája Stuttgartban.

Amint a baden-württembergi Toto-Lotto GmbH illetékese pénteken Stuttgartban bejelentette a legutóbbi németországi hatoslottó húzáson volt telitalálatos szelvény. A helyesen tippelő északrajna-vesztfáliai férfi 14,3 millió eurót (kb. 3,4 milliárd forint) söpörhet be, mert eltalálta a 6 + 1 számot.

Annak a 16 lottózónak sem lehet panasza, akik tévesen ikszelték be e héten a hetedik pótszámot. Hat helyes találat a szerdai sorsoláson egyenként 89.000 eurót (kb. 21 millió forint) ér, ami egy nagyon jó éves munkabérnek felel meg az Európai Unió legnépesebb tagállamában.

Amint az ilyen nagy nyereményesőnél már szokásos, a németeken kívül az úgynevezett lottóturisták is tömegesen vásároltak szelvényeket az elmúlt hetekben, reménykedve, hogy megüthetik a Jackpotot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!