Nagyvilág

2008.08.29. 10:16

Lefejezett holttestek Mexikóban

<p>Tizenkét lefejezett, és kínzás jeleit viselő holttestet találtak csütörtökön Mexikó keleti részén - közölték a helyi hatóságok. A testekhez tartozó fejeket még keresi a rendőrség.</p>

Az ország keleti részén található Yucatan államügyésze elmondta, hogy a holttesteket helyi lakosok találták meg: 11-et egy kupacba hordva, Merida város külvárosában, míg a tizenkettediket egy attól hetven kilométerre észak-keletre található településen. A Meridában talált, takaróval lefedett holttestek közül néhány meg volt kötözve, és volt amelyiket meztelenül hagytak az utcán - közölte az AFP francia hírügynökség egyik fotóriportere.

A lefejezést általában drogokkal kapcsolatos gyilkosságokban alkalmazzák, elrettentésként a drogkartellek közötti összetűzésekben. A Yucatan államban található Merida várost eddig nem nagyon érintette a Mexikóban zajló "drogháború": idén csak négy droggal kapcsolatos gyilkosság történt az egész államban - írta az El Universal című mexikói újság.

Véres valóság

2008. kezdete óta 2682 embert öltek meg Mexikóban a kábítószerrel kapcsolatba hozható gyilkosságokban, többet, mint az egész előző év alatt (2673) - írta az El Universal című mexikói lap. 2006-ban a droggal kapcsolatos gyilkosságok száma 1410 volt.

A 2006 decemberében hivatalba lépett mexikói államfő, Felipe Calderon a drogcsempészek elleni harcot tette egyik legfontosabb feladatának, és 2007 elején több mint 36 ezer katonát vetettek be az országban a bűnözés elleni küzdelemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!