Nagyvilág

2008.07.11. 08:47

Reggeli úszóedzés egy cápával a medencében

<p>Cápát találtak pénteken egy úszómedencében az egyik legnépszerűbb sydney-i strandon. Az állat valószínűleg egy nagyobb hullám hátán került a mesterséges fürdőbe, még csütörtök éjszaka.<BR /></p>

Az egy méter hosszú cápa az óceán partján fekvő Cronulla strandra "ugrott be", hogy megmártózzon az egyik medence vizében. Az állatot azóta halászati szakértők már befogták, és bántatlanul visszaengedték a tengerbe. Mint mondták: a ragadozó vélhetően egy nagy hullám hátán került a medencébe, valamikor az éjszaka folyamán.

"Nagyon csendes volt, csak úszkált föl-alá boldogan a medence egyik partja mentén" - mondta az eset után a helyi életmentő klub szóvivője, Robyn Cole, kiemelve: az esetben az a legkülönösebb, hogy a reggel hatra érkező állandó úszók sem vették észre, hogy nincsenek egyedül a medencében. Igaz - tette hozzá a szóvivő - olyan korán még sötét volt a helyszínen. "Eddig még soha nem volt cápánk az uszodában" - mondta Cole, aki szerint vannak fókák a parton és néhány delfin a strand környékén, de cápát még sosem húztak ki a medencéből."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!