Nagyvilág

2008.07.03. 21:13

Életfogytiglant kapott a német "fekete özvegy"

<p>Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek Németországban egy 69 éves nőt, aki a vád szerint négy tehetős, ám beteg embert gyilkoltatott meg</p>

Az ügyre azonban csak tavaly derült fény, amikor bűntársa, az 53 éves Siegmund Schlufter bevallotta a rendőröknek: ő ölte meg a férfiakat Lydia Lassen -Berge kérésére. A férfit 12 év börtönre ítélte a göttingeni bíróság

A 69 éves asszony tagadta bűnösségét. Azt mondta a tárgyaláson, hogy "rendkívül vallásos" és nem érdekelte a szex. Áldozatait hirdetés útján szerezte. A helyi lapban kínált gondozást, ápolást idősebb úriembereknek. A hirdetésekben ötvenes, vagy hatvanas éveinek elején járó özvegyként szerepeltette magát Lassen-Berge asszony. A nő egyébként egy fiatalos, göndör hajú, jó karban lévő hölgy.

A "fekete özvegy" azt elismerte a bíróságon, hogy csakis tehetős férfiak gondozását vállalta el. "Miért gondoztam volna egy szegényt, ha egy gazdag jelentkező is volt?"- tette föl a kérdést a nő a tárgyaláson. Tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkosságokhoz, szerinte Schlufter féltékenységből ölt. A német laptudósítások szerint viszont a férfi egy "igen egyszerű ember."

Az első áldozat holttestét, félig elszenesedve találták meg autójában, 1994 júniusában. A boncolás megállapította, hogy a halála előtt nyugtatókat kapott, majd egy zacskóval megfojtották. Lassen-Berge asszony úgy került a nyomozók látóterébe, hogy a holttest közelében egy papírzsebkendőn megtalálták a DNS-ét. Ám akkor nem tartóztatták le. A másik három áldozatot is előbb elkábították mielőtt megölték.

A nő egyébként később feleségül ment egy 84 éves ápoltjához, aki hamarosan szintén maghalt. Az orvosok szerint azonban természetes halállal.

A bíróság szerint Lassen-Bergen összesen 15 férfit gondozott, és az évek alatt mintegy 700 ezer eurónyi (165 millió forint) bért és ajándékot kapott a férfiaktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!