Nagyvilág

2008.07.04. 20:16

Eldózerolják a jeruzsálemi buldózeres támadó házát

<p>Ehud Barak izraeli védelmi miniszter pénteken utasította a hadsereget, hogy kezdjék meg az előkészületeket a szerdai buldózeres támadó kelet-jeruzsálemi házának elbontására - közölte az izraeli védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.</p>

A palesztin férfi három embert ölt meg és 45 másikat megsebesített, amikor nagy munkagépével ámokfutást rendezett Jeruzsálem egyik legforgalmasabb útján.

Barak védelmi miniszter utasítást adott a "terrorista házának lerombolásához szükséges előkészületek megtételére" - közölte a védelmi minisztériumi forrás. A tisztségviselő azt nem árulta el, hogy a megszületett-e már a döntés.

Ehud Olmert izraeli kormányfő csütörtökön kemény intézkedéseket helyezett kilátásba a Kelet-Jeruzsálemben élő és izraeliek ellen terrortámadásokat végrehajtó palesztinok ellen. "Ha ez házrombolásokat jelent, akkor házakat rombolunk" - mondta Olmert, miután az izraeli főügyész annak a véleményének adott hangot, hogy nincsen jogi akadálya a házrombolásnak az Izrael által 1967-ben elfoglalt Kelet-Jeruzsálemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!