Nagyvilág

2008.06.15. 15:37

Tűz pusztított a pretoriai nyomornegyedben

<p>Dél-afrikai Köztársaság - Két ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy nyomornegyedben a Dél-afrikai Köztársaság fővárosában - közölte az AFP vasárnap. Egy konyhai tűzhely kapott lángra.</p>

A dél-afrikai rendőrség szerint a pretoriai nyomornegyed egyik viskójában ketten égtek bent. Mint kiderült, egyikük vasárnap hajnalban hazaért, majd ennivalót tett a tűzhelyre, ám közben elaludt. "Az étel leégett, és az egész kunyhó lángba borult" - mondta Thomas Mufamadi a körzet kapitánya. Csak nagy nehezen sikerült megakadályozni, hogy a lángok ne terjedjenek át a többi építményre.

Nem ez volt az első ilyen tragédia a Dél-afrikai Köztársaságban. Két hónapja négyen, köztük két kisgyermek halt meg, valamint 120 viskó leégett Fokváros szélén, ahogy januárban is: akkor 170 bódé vált a lángok martalékává szintén két gyerek halálát okozva. A 3,2 millió lakosú Fokvárosban csaknem 500 ezren laknak a nyomornegyedekben, amelyek épületeit főként hulladékokból tákolják össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!