Nagyvilág

2008.06.25. 13:36

Rendőrökre és tűzoltókra lőtt egy részeg ukrán, miközben égett felette a ház

<p>Ukrajna – Tüzet nyitott a megmentésére siető emberekre egy részeg férfi Csernyihiv megyében. Két rendőrt megsebesített, végül főbe lőtte magát.</p>

Csernyihiv megye Kulikovka nevű falujába azzal hívták ki a tűzoltókat és a rendőrséget, hogy egy zavarodottan viselkedő férfi felgyújtotta a saját portáját.

A helyszínre először a körzeti megbízott és annak helyettese érkezett meg. A lángokban álló porta gazdája ekkor vadászpuskából tüzet nyitott a rendőrautóra. A sörétek az egyik rendőrt a lábán, a másikat a hátán sebesítették meg.

Az időközben a helyszínre kiérkező tűzoltókat is zárótűz alá vette az égő ház bősz őrzője, így egyre nagyobb lett annak a veszélye, hogy – mivel az oltást képtelenség volt megkezdeni – a tűz a szomszédos portákra is átterjed. A faluba rövidesen kiszállt a járási milícia szinte teljes személyi állománya – automata fegyverekkel és golyóálló mellényekkel felszerelkezve.

Az ellentámadás során sikerült a lábán megsebesíteni a lövöldözőt, aki abba is hagyta a tüzelést. Viszont amikor meg akarták bilincselni, golyót eresztett a saját fejébe.

Az eset okainak és körülményeinek tisztázása jelenleg is tart. Mint arról nemrég már beszámoltunk, egy másik ukrajnai falucskában szintén egy részeg gyújtogató lőtte le két falubelijét, aki az égő házának eloltására siettek.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!