Nagyvilág

2008.06.22. 12:04

Rendőröket vert az ukrán kormányfő veje?

<p>Ukrajna - Az ukrán Belügyminisztérium vasárnapi hivatalos közleménye szerint a rendőrök túlkapása vezetett Julija Timosenko ukrán miniszterelnök lányának és vejének szombatra virradóan történt előállításához.</p>

Szemtanúk és újságírók beszámolója szerint a kérdéses incidensre szombatra virradó éjjel került sor, amikor az ukrán kormányfő veje, Sean Carr brit rockzenész motorjával be akart hajtani az odesszai Langerone strand területére. Az első híradások szerint a miniszterelnöki vő bedühödött, amikor a fürdőhely bejáratánál ügyelő rendőrök nem akarták felnyitni előtte a sorompót és rátámadt az egyenruhásokra. A belügyi alkalmazottak ezt követően mind őt, mind a férje mellett kiálló Jevhenyija Timosenkót előállították és bevitték a közeli rendőrörsre.

Julija Timosenko 28 éves lánya körülbelül három órát töltött a nála tíz évvel idősebb férjével a rendőrségen, mígnem röviddel éjfél után értük jött a helyi delfinárium egyik gépkocsija, amivel a szállásukra hajtottak.

A szombati napon a BM odesszai főosztályán határozottan cáfolták, hogy bármi ilyesmi megtörtént volna. Az ukrán Belügyminisztérium sajtóosztályának vasárnapi közleménye szerint viszont csupán az nem állja meg a helyét, hogy a rockzenész emelt volna kezet a rend őreire. A BM szóvivője szerint az azóta lefolytatott belső vizsgálat, illetve az orvosi látleletek azt bizonyítják, hogy rendőri túlkapás történt, s nem Carr bántalmazta az egyenruhásokat, hanem éppen fordítva. A rendőrségi belső vizsgálat lezárultával sor kerül majd a szükséges intézkedésekre - áll a belügyi közleményben.

Julija Timosenko (48) leánya 2005 nyarán ismerkedett meg Egyiptomban Sean Carr angol rockzenésszel, a Death Valley Screamers nevű banda frontemberével, s még azon esztendő őszén összeházasodtak. A bulvársajtó értesülései szerint a kapcsolat kezdeményezője az akkor 25 éves Jevhenyija Timosenko volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!