Nagyvilág

2008.06.25. 11:22

Pénzt követelnek a kalózok a két német életéért

<p>Mogadishuból származó német és brit sajtóértesülések szerint a korábbi hírekkel ellentétben nem négy, hanem csak két európai turistát tartanak fogva a szomáliai kalózok Afrika keleti partjainál.</p>

A ZDF német közszolgálati tévécsatorna szerda reggel azt közölte: Thaiföldre tartott Egyiptomból vitrolás jachtjával az a német pár, akiket a hét elején ejtettek fogságba szomáliai fegyveresek. A kalózok arra hivatkozva, hogy az európai turisták betörtek felségvizeikre, adót és váltságdíjat követelnek a két ember szabadon bocsátásáért.

A BBC brit rádióállomás szerint a szomáliai Puntland régió hegyvidékére hurcolt külföldiekkel már felvette a kapcsolatot egy helybeli "falubölcse", aki tárgyalásokat folytat a kalózokkal a foglyok szabadon engedéséért. A két dél-németországi turista a beszámolók szerint jól van, családjukkal már telefonon kapcsolatba léptek az emberrablók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!