Nagyvilág

2008.06.20. 12:52

Állaté volt a Kanadában partra mosott hatodik lábfej

<p>Nem emberé, hanem egy állaté volt az a lábfej, amelyet szerdán mosott partra a víz Kanada csendes-óceáni partvidékén - közölte helyi idő szerint csütörtök este British Columbia halottkémi szolgálata.</p>

Az észak-amerikai ország nyugati partjainál egy éven belül már öt, cipőbe bújtatott lábfejet találtak. A hatóságok még nem tudták kideríteni, hogy honnan származnak a testrészek.

A fekete Adidas futócipőben lévő lábat egy nő fedezte fel szerdán egy Campbell River halászvároshoz közeli strandon. Szemtanúk szerint a cipőből mindössze két csont állt ki, a bokarész köré pedig némi hínár tekeredett. A halottkémi vizsgálat azonban kiderítette, hogy a jobb lábas cipőben lévő testrész nem emberi, hanem egy állaté.

A halottkémi szolgálat "elítélendőnek" és "nagyon tiszteletlen" nevezet az átverést. A rendőrség közölte, hogy eljárást indítanak a vicces kedvű ember ellen.

Tavaly augusztus óta négy jobb és egy bal lábat találtak British Columbia déli partjainál, nemzetközi találgatásokat indítva ezzel egy lehetséges misztikus gyilkosságsorozat, esetleg egy repülőgép- vagy hajószerencsétlenség körülményeiről. S

zakértők szerint a testrészek akár több ezer kilométert is sodródhattak a vízen, és az edzőcipő akár évekig is megóvhatta a lábakat az oszlástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!