Nagyvilág

2008.06.15. 14:59

Lebombázták a "tigrisek" bázisát

<p>Sri Lanka - Harci repülők lebombázták a tamil lázadók egyik bázisát Sri Lankán, míg a földi egységek támadásaiban összesen 17 ember halt meg - jelentette az AFP vasárnap.</p>

A colombói védelmi minisztérium közleménye szerint a kormány harci repülői lebombázták a Tamil Ealam Felszabadító Tigrisei (LTTE) egyik fontos logisztikai és hírszerzési bázisát, amely a támadás után porig égett. A szigetország vezetése szerint a támadással jelentős csapást mértek a "terroristákra".

A szárazföldi csapatok ezalatt egy másik régióban indítottak akciót: a hivatlos források szerint 15 lázadót megöltek, míg a kormányerők két katonát vesztettek. A tamil gerillák nem kommentálták a hírt, amelyet független források sem erősítettek meg. Sri Lanka ebben az évben minden korábbinál több, összesen 1,5 milliárd dollárt költ az ország északi részén dúló polgárháborúra abban a reményben, hogy gyorsan véget vethet a 36 éve tartó és több tízezer ember halálát okozó konfliktusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!