Nagyvilág

2008.06.22. 12:07

Huszonnégy sérült a libanoni összecsapásokban

<p>Libanon - Legkevesebb 24 ember sebesült meg a vasárnap hajnalban Libanon északi részén fekvő Tripoliban kitört fegyveres harcokban - közölték a biztonsági szolgálatok.</p>

A kikötővárosban a kormányt támogató szunniták és a síita Hezbollah fegyveresei között robbant ki a konfliktus. A sebesültek többségét a városban lévő Iszlám Kórházba szállították.

Egy katonai szóvivő szerint az összecsapásokat követően a libanoni hadsereg bevonult a városba, és egységeik jelenleg is a szembenálló feleket elválasztó zónában járőröznek. A szóvivő szerint a harcok hajnal óta veszítettek intenzitásukból.

Múlt kedden három ember vesztette életét a kormány és az ellenzék támogatói közötti konfliktusban az ország keleti részén. Hasonló fegyveres harcok robbantak ki egy hónappal ezelőtt Libanon több részén, amelyek összesen 65 ember halálát okozták. A májusi konfliktus jelentette a legsúlyosabb felekezeti összecsapás-sorozatot az 1975 és 1990 közötti libanoni polgárháború óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!