Nagyvilág

2008.06.17. 11:20

Halálra éheztetett ikrek Ausztráliában - a szülők otthon voltak

<p>Holtan találtak egy másfél éves ikerpárt Ausztrália keleti részén. A rendőrséget hétfő este értesítették az esetről - közölte az AAP ausztrál hírügynökség kedden.</p>

A gyerekek anyja állítólag azt mondta, az ikrek éhen halhattak - derült ki egy ausztrál bíróságon kedden.

A 18 hónapos kisfiút és kislányt egy testvérük találta meg Brisbane-i otthonukban. A 11 éves gyerek állítólag furcsa szagot érzett, ezért nyitott be az ikrek szobájába. A 28 éves apát és a 30 éves anyát azzal vádolják, hogy nem biztosították a gyerekek legalapvetőbb szükségleteit sem. A nő azt mondta, már június 8-án vagy 9-én észrevette, hogy meghaltak a kicsik. Az anya azt is elmondta, hogy megfázott, ezért ritkán etette az ikreket és tisztába sem tette őket. "Nem hiszem, hogy eleget etettem őket" - felelte állítólag a nő a rendőrség kérdésére, hogy hogyan haltak meg a gyerekek.

Az apa azt mondta a rendőröknek, hogy nem tudott a gyerekek haláláról hétfőig, pedig többször is elment a gyerekszoba előtt - derült ki a bíróságon. A párnak négy másik gyereke is van. Ők azt mondták, korábban is ritkán látták az ikreket. A házaspárnak állítólag "komoly kapcsolati problémái" voltak.

A másfél éves ikrek holttestei már oszlásnak indultak, és alultápláltság nyomai látszottak rajtuk - mondta az ügyész. Az egyik gyerek négy kilogrammot nyomott, a másik még ennél is könnyebb volt. A vádakat valószínűleg gyilkosságra vagy emberölésre fogják módosítani a boncolás után. A házaspárt csütörtökig őrizetben tartják. Ekkorra készül el a boncolási jegyzőkönyv. A bíró bizarrnak nevezte az esetet, mivel mindkét szülő a házban volt a kicsik halála óta eltelt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!