Nagyvilág

2008.06.10. 19:21

Felgyújtotta a barátját - valószínűleg féltékenységből

<p>Felgyújtotta a barátját egy férfi Szlovákiában kedden kora hajnalban - valószínűleg félténységből. Az áldozat állapota válságos.</p>

A Párkánytól északra fekvő, zömmel magyarok lakta Bény községben a 35 éves támadó múlt éjjel együtt italozott 48 éves barátjával, valamint annak egy évvel fiatalabb élettársával.

A fiatalabb férfi hirtelen az idősebbhez ugrott, gyúlékony anyaggal lelocsolta, és meggyújtotta őt. A riadt nő azonnal a szomszédba szaladt, onnan telefonált a mentősöknek. A súlyos égési sérüléseket szenvedett férfit helikopterrel kellett a több száz kilométerre lévő Pozsony egyik kórházába szállítani, állapota válságos - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság.

Az indíték féltékenység lehetett, de a rendőrség még ezzel kapcsolatban sem zárta le a vizsgálatot. Az érsekújvári nyomozók testi sértés miatt indítottak eljárást, amiért a támadót akár 12 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Tavaly decemberben egy nő szesszel öntötte le, majd felgyújtotta az éppen számítógép előtt ülő 16 éves lányát az északkelet-szlovákiai Ólubló városában. A törzsén és fején súlyos, másodfokú égési sérüléseket szenvedett lányt a riasztott tűzoltók szerencsére életben találták, s a helyi kórházban stabilizálták az állapotát.

A dráma ezzel nem ért véget: a helyszínre érkező rendőröknek néhány órával később újra kellett riasztaniuk a mentősöket, mert a lány anyja időközben felvágta az ereit, és vegyszert ivott. Az ő életét is sikerült megmenteniük.

  • Öngyilkos akart lenni a Harry Potter könyvsorozat írónője
  • Becsapták a gyereket a világhálón, öngyilkos lett
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!