Nagyvilág

2008.06.10. 14:45

Felébredt a kómából Fritzl lánya

<p>Felébredt a mesterséges kómából az amstetteni rémnek nevezett Josef Fritzl 19 éves lánya - közölte kedden a város kórházának szóvivője.</p>

Az április óta eszméletlen állapotban tartott Kerstin néhány nappal ezelőtt elhagyta a kórházat, de továbbra is orvosi kezelés alatt áll - tette hozzá Klaus Schwertner.

A tinédzser Fritzlnek a saját lányával, Elisabeth-tel évtizedeken át folytatott vérfertőző kapcsolatából született. A család horrorisztikus történetére akkor derült fény, amikor a Kerstint április 19-én életveszélyes állapotban szállították kórházba a Fritzl-házból. A fiatal lányt azóta tartották mesterséges kómában orvosai.

Kerstin a legidősebb a most 42 éves Elisabeth Fritzl hét gyermeke közül, akik mindegyike a nő saját apjától született. A 19 éves lány, valamint két - 18 és 5 éves - öccse egész életét a család amstetteni házának pincéjében töltötte, sohasem látva napfényt. Három testvérüket apjuk felvitte a felszínre, ahol feleségével együtt örökbe fogadták őket. Elisabeth hetedik gyermeke még csecsemőkorában meghalt.

A fogva tartott és rendszeresen nemi kapcsolatra kényszerített anyát és gyermekeit az eset napvilágra kerülése óta egy ausztriai pszichiátriai klinikán ápolják. Egyes információk szerint a most magához tért Kerstint is ugyanerre a klinikára szállították, ezt azonban sem a család ügyvédje, sem az amstetteni kórház nem erősítette meg.

A 73 éves Josef Fritzlt április végén vették őrizetbe Alsó-Ausztriában, egyelőre nem emeltek vádat ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!