Nagyvilág

2008.05.01. 10:08

Turistabusz balesete Egyiptomban - nyolc halott

<p>Egy európai és észak-amerikai turistákat szállító busz felborult és kigyulladt csütörtökön Egyiptomban.</p>

A balesetben nyolcan meghaltak és legkevesebb huszonheten megsérültek. A negyven turistát szállító busz Sarm el-Sejkből Kairóba tartott. A balesetet valószínűleg defekt okozta

A busz feltehetően defektet kapott, a vezető elvesztette uralmát a jármű fölött, ami felborult és kigyulladt. A szerencsétlenségben nyolcan halálra égtek. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, feltehetően brit és kanadai állampolgárok az áldozatok. A sérültek között van 13 orosz, négy brit, két román, két kanadai, két olasz, egy ukrán és három egyiptomi állampolgár - közölte az AFP. Őket három közeli kórházba szállították.

A BBC brit közszolgálati média úgy tudja, a busz kanadai, brit, olasz, orosz és ukrán turistákat szállított. A magyar külügyminisztérium egyelőre nem tud magyar sérültről - mondta Odze György, a minisztérium kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek.

Legutóbb április elején történ súlyos buszbaleset Egyiptomban. A Sinai-félszigeten felborult utasszállító jármű egyiptomi sofőrje életét vesztette, 15 európai turista és két helybéli idegenvezető megsérült. Magyar állampolgár nem volt a sérültek között.
Évente hatezren veszítik életüket az egyiptomi utakon, és 30 ezren sérülnek meg.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!