Nagyvilág

2008.05.01. 08:16

Tarr-retrospektív május első hetében a dél-koreai filmfesztiválon

<p>Tarr Béla életművét bemutató vetítéssorozat kezdődik csütörtökön a jeonjui nemzetközi filmfesztiválon.</p>

A május 1-je és 9-e között Dél-Koreában zajló filmes mustra díszvendége lesz a magyar rendező - adta hírül kedden a Magyar Filmunió.

A filmfesztiválHsiao-hsien Hou, Chantal Akerman, Pier Paolo Pasolini, Rainer Werner Fassbinder után a világhírű magyar filmrendezőnek Tarr Bélának szenteli retrospektív programját. A rendezvényen A londoni férfi mellett látható lesz a Családi tűzfészek, a Hotel Magnezit, a Szabadgyalog, a Macbeth, a Panelkapcsolat, az Őszi almanach, a Kárhozat, a Sátántangó, a Werckmeister harmóniák és a Prológus című rövidfilm is.

A jeonjui közönség számára nem ismeretlen Tarr Béla művészete, hiszen 2001-ben a fesztiválon nagy sikerrel mutatták be a Werckmeister harmóniák-at. Tarr Béla díszvendégként érkezik Jeonjuba, így a fesztivál közönségének és a sajtó képviselőinek is alkalma lesz találkozni a magyar rendezővel.

A jeonjui fesztivál Cinemascape válogatásában vetítik Fliegauf Benedek Tejút című alkotását. Ebben a programban a nagyvilág fiatal rendezőinek kiemelkedő filmjeit mutatják be.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!